Παρ, 28/04/2023 - 13:44
1

Το πρόγραμμα “η Σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα” προχωρά σε 16 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αυτό μας γεμίζει χαρά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν πρώτα από όλα να λειτουργούν σαν ομάδα και να συναποφασίζουν, κατόπιν διερευνούν το σύνθετο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και τη σύνδεσή του με διάφορα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ενώ μετέπειτα εστιάζουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Στο τελευταίο αυτό στάδιο μαθαίνουν τι είναι μία ενεργειακή κοινότητα και πώς μπορεί να αποτελέσει λύση στο ενεργειακό ζήτημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παραγάγουν τη δική τους ενέργεια, με σεβασμό προς το περιβάλλον!

 

Πέρα από τα προτεινόμενα από τον εκπαιδευτικό οδηγό εργαστήρια, το κάθε σχολείο πλαισιώνει το πρόγραμμα με παράλληλες δράσεις, σε συμφωνία με τα ενδιαφέροντα και τη δυναμική των μαθητών!

Έτσι λοιπόν, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με δενδροφυτεύσεις, διαδικτυακά παιχνίδια, ανακύκλωση, ανταλλακτικό παζάρι, αφισάκια, διάφορα κείμενα, δημιουργία εφαρμογής που μετρά την κατανάλωση ενέργειας οικιακών συσκευών, επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και πολλές ακόμη δράσεις!

Φυσικά όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς το ενδιαφέρον, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και των εκπαιδευτικών τους! Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Μείνετε συντονισμένοι/ες για να μαθαίνετε τα νέα του προγράμματος!