Τρί, 15/06/2021 - 11:03
recyclaje

Η προστασία του περιβάλλοντος χρειάζεται ενεργούς πολίτες, γεγονός που απέδειξαν με τη δράση που ανέλαβαν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που θέτουν τις βάσεις για τις μεγαλύτερες. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε' τάξης πήραν την πρωτοβουλία να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για τα μη πλήρως ανακυκλώσιμα φαγητοδοχεία που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και να ζητήσουν την αντικατάστασή τους, στέλνοντας επιστολή στην υπεύθυνη της εταιρείας για την τροφοδοσία του σχολείου με σχολικά γεύματα.

Επιστολή μαθητών 18ου Δημοτικού Ευόσμου

Η απάντηση της εταιρείας ήταν άμεση και αφού εξήρε την πρωτοβουλία των παιδιών και την ευαισθητοποίηση τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους γονείς και τους δασκάλους για τη δουλειά που κάνουν, δεσμεύτηκε για την αντικατάσταση των φαγητοδοχείων με άλλα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κανένενα πρόβλημα στην διαδικασία ανακύκλωσης τους.

απάντηση Hellenic Cateringαπάντηση Hellenic Catering 1 απάντηση Hellenic Catering 2

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μας γεμίζει αισιοδοξία για την οικολογική συνείδηση της νέας γενιάς και την προστασία του πλανήτη.

Photo Credits: Gary Chan on Unsplash