Πέμ, 16/07/2020 - 14:42

Η κ. Ευαγγελία Σεβδαλή μας περιέγραψε τις δράσεις του σχολείου της τη σχολική χρονιά 2019-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα Σχολεία Προστατεύουν το Κλίμα» - Thess.climateschools:

Οι εκπαιδευτικοί ήταν ενθουσιασμένοι! Ο αριθμός των καθηγητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν μεγάλος!

Τα βήματα του προγράμματος άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται. Αναρτήθηκε το λογότυπο του προγράμματος στην ιστοσελίδα του σχολείου, δημιουργήθηκαν τρεις ενεργειακές ομάδες, μοιράστηκαν ερωτηματολόγια και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους αντιδημάρχους του δήμου Ελευθερίου –Εύοσμου ζητώντας τη συμμετοχή τους στο Ενεργειακό Συμβούλιο του σχολείου!

Πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Έπειτα, παρέλαβαν τα σχέδια του σχολείου και συγκέντρωσαν δεδομένα για το ενεργειακό προφίλ του σχολείου! "Με χαρά , αρχές Μαρτίου, παραλάβαμε τη βαλίτσα με τα όργανα. Τα όργανα μέτρησης ενθουσίασαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών. Συντάξαμε πρόγραμμα μετρήσεων, ξεκινήσαμε τις μετρήσεις σε δύο αίθουσες και ….. μετά ήρθε ο κορωνοϊός. Τα σχολεία έκλεισαν, η επίσκεψη στο ΚΠΕ ακυρώθηκε και η βαλίτσα επιστράφηκε." μας λέει η κ. Σεβδαλή.

Δυστυχώς το πρόγραμμα δεν κατάφερε να συνεχίσει, καθώς η επικοινωνία με τους μαθητές/τριες ήταν δύσκολη όσο τα σχολεία ήταν κλειστά.