Πέμ, 26/03/2020 - 10:09
φωτογραφίες συνάντησης

Το Σάββατο στις 8/2/2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση του προγράμματος «Τα σχολεία προστατεύουν το κλίμα» - thess.climateschools που απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η συνάντηση που ήταν ολοήμερη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού. Η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης ΠΕ Ανατολική Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Χάινριχ Μπέλ και της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, κάλυψαν το πρόγραμμα της επιμόρφωσης με εισηγήσεις που βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το πλαίσιο, την πορεία και την οργάνωση του προγράμματος.

Τα εργαστήρια εμβάθυναν στη χρήση των οργάνων μέτρησης που διαθέτει το πρόγραμμα για πειραματισμό στα συμμετέχοντα σχολεία καθώς και στην οργάνωση της ενεργειακής περιήγησης στο κτίριο του σχολείου. Επίσης ορίστηκαν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση οργανωτικών ζητημάτων του προγράμματος που αφορούν στο δανεισμό των βαλιτσών με τα όργανα, στη συνεργασία με τους μέντορες των σχολείων, τη λειτουργία της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας ενημέρωσης του προγράμματος.

Η μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών αλλά και πολύ θετική αξιολόγηση του σεμιναρίου αποτυπώνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα του προγράμματος στα σχολεία της Θεσσαλονίκης! Η υποστήριξη ωστόσο των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν θα συνεχιστεί τόσο μέσω των μεντόρων των σχολείων, όσο και με την υποστήριξη που προσφέρει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς επίσης και με τη δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος «Το κλίμα αλλάζει! Εγώ;» που προσφέρει το ΚΠΕ στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.