Χαλάνδρι και Νεάπολη-Συκιές τα επίκεντρα του προγράμματος το 2023-2024

Παρ, 15/03/2024 - 12:35
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δημοκρατικής εκπαίδευσης «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα». Το πρόγραμμα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα απέναντι σε ένα από τα φλέγοντα προβλήματα των ημερών μας, την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση, ενώ βοηθά τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναζητήσουν λύσεις εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα, δίνοντας έμφαση στις ενεργειακές κοινότητες.

Τελική εκδήλωση: «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»

Πέμ, 08/06/2023 - 13:11

Μετά από μία γεμάτη σχολική χρονιά και μέσα από εκπαιδεύσεις, συναντήσεις ανατροφοδότησης και δικτύωσης, καθώς και διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης, το πιλοτικό μας πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν 16 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα, έκλεισε με μία διαδικτυακή εκδήλωση στις 26 Μαΐου!

Ενεργειακή περιήγηση

Τρί, 23/05/2023 - 14:56

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, η ομάδα έργου του προγράμματος «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» σας προσκαλεί να κάνετε μια μικρή «ενεργειακή περιήγηση» στο σπίτι σας, συμπληρώνοντας τις ερωτήσεις της φόρμας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/b1Ts1oQ1u2zRXGWJ6

«Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»: η πορεία του προγράμματος μέχρι τώρα

Παρ, 28/04/2023 - 13:44

Το πρόγραμμα “η Σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα” προχωρά σε 16 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αυτό μας γεμίζει χαρά!

Μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Αυλίδας μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»

Πέμ, 13/04/2023 - 09:37

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας για το πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα».  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, από τα οποία αντλούμε την ενέργεια και την έμπνευση να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο!

Μηνιαίες Συναντήσεις Εκπαιδευτικών

Τετ, 05/04/2023 - 13:28

Στις μηνιαίες συναντήσεις του προγράμματος «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» συζητούμε, αλληλεπιδρούμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες και σκέψεις από την υλοποίηση των εργαστηρίων, προβληματιζόμαστε και θέτουμε ερωτήματα, διερευνούμε από κοινού λύσεις και νέες προτάσεις!

«Από το ‘εγώ’ στο ‘εμείς’ και στον κοινό μας στόχο»

Τρί, 21/03/2023 - 15:44

Μέσα από το πρώτο εργαστήριο με τίτλο «Από το ‘εγώ’ στο ‘εμείς’ και στον κοινό μας στόχο», οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γράφουν τις ανάγκες, τις προσδοκίες τους και τι θα μπορούσε να αλλάξει στο σχολείο μέσα από το πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»:

- Περιμένω να μάθω να λειτουργώ ομαδικά με άλλα άτομα στο σχολικό περιβάλλον.

1ο Γυμνάσιο Τούμπας: οι δράσεις της (εικονικής) ενεργειακής κοινότητας «GreenSky»

Πέμ, 16/03/2023 - 09:53

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Τούμπας δημιουργούν την (εικονική) ενεργειακή κοινότητα «GreenSky» με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής! Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Ολοκλήρωση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία!

Τρί, 07/02/2023 - 15:30

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης των  εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα κοινότητα προστατεύει το κλίμα» για την τρέχουσα σχολική χρονιά και την έναρξη των πρώτων εργαστηρίων/δράσεων με τους μαθητές/τριες στα επιλεχθέντα σχολεία!

«Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δημοκρατικής εκπαίδευσης

Παρ, 27/01/2023 - 17:27

ένα άρθρο που δημοσίευσε η ομάδα του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ (Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα) στην ιστοσελίδα του σχετικά με το καινούργιο πρόγραμμα "Η Σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα" μπορείτε να το δείτε εδώ