Πέμ, 13/04/2023 - 09:37

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας για το πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα».  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, από τα οποία αντλούμε την ενέργεια και την έμπνευση να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο!

«Η σημερινή συνάντηση ήταν κάτι καλύτερο από μια τέλεια εμπειρία. Γελάσαμε πάρα πολύ, διασκεδάσαμε, αλλά μάθαμε επίσης πολλά. Οι κυρίες του προγράμματος είχαν πάρα πολύ πλάκα και με έκαναν να γελάσω αρκετά. Η συνεργασία μας σήμερα θεωρώ πως ήταν μαγική, διότι συνεργαστήκαμε αρμονικά με όλα τα παιδιά. Στο τέλος της συνάντησης ένιωσα ένα συναίσθημα το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω. Γεννήθηκε ξανά η ελπίδα μέσα μου ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά». (Β.Ι.)

«Σήμερα ένιωσα πάρα πολύ ωραία, χαίρομαι πολύ που γνώρισα αυτές τις δύο γλυκύτατες κύριες και μας έμαθαν πράγματα που ίσως και να μην γνωρίζαμε. Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και δημιουργήσαμε πολύ ωραίες εργασίες και ιδέες. Σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία!!!» (Κ.Ζ.)

«Από την στιγμή που άκουσα για την περιβαλλοντική ομάδα, έχω να πω πως στην αρχή δεν πίστευα πως θα είναι ωραίο. Όμως η γνώμη μου άλλαξε αμέσως όταν έγινε η πρώτη συνάντηση μας και για να είμαι ειλικρινής έμεινα έκπληκτη. Δεν το περίμενα πως θα διασκεδάσω τόσο πολύ. Όλες αυτές οι 5 συναντήσεις που έχουμε κάνει μου έχουν μείνει αξέχαστες. Όχι μόνο μάθαμε αρκετά πράγματα για την κλιματική αλλαγή, για τις ενεργειακές κοινότητες άλλα πήραμε κιόλας μία γεύση για το τι πραγματικά σημαίνει ομάδα. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της δραστηριότητας ( και ειδικά της σημερινής ημέρας ) και εύχομαι να συνεχίσω έτσι και να πάρω μέρος σε ακόμα μεγαλύτερες κοινότητες και να αλλάξω, με τις γνώσεις που απέκτησα από τις συναντήσεις, την γη για ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ για όλα!!!» ( Δ.Σ.)

«Η σημερινή εμπειρία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα....Οι ομαδικές δραστηριότητες,τα παιχνίδια και οι συζητήσεις με ευαισθητοποίησαν σε μεγάλο βαθμό ενώ παράλληλα η ικανοποίηση εκείνη τη στιγμή ξεχείλιζε....Το αίσθημα της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της ικανοποίησης κυριαρχούσαν μέσα μου και σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον μου για τέτοιου είδους δραστηριότητες αποτελούν μερικούς από τους λόγους που με παροτρύνουν να συμμετέχω σε αυτές...» (Δ.Μ.)