Τρί, 08/06/2021 - 10:20
el mundo

Τι συμβαίνει όταν οι μαθήτριες και οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου μετατρέπονται σε ενεργειακούς ερευνητές και καταγράφουν το ενεργειακό προφίλ του σπιτιού τους;

 Καθημερινά, οι περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν στον τρόπο ζωής τους και στο σπίτι τους κάποιες πρακτικές που επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή.

 Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ'2 τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για το φαινόμενο αυτό και να αναλάβουν δράση.

 Με την υποστήριξη των δασκάλων τους πήραν το ρόλο του ενεργειακού ερευνητή και αφού κατέγραψαν το ενεργειακό προφίλ του σπιτιού τους, εντόπισαν ποιες είναι οι πρακτικές που επιβαρύνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 Στη συνέχεια, τα παιδιά είδαν ένα βίντεο και συνειδητοποίησαν πως με μικρές μόνο αλλαγές στην καθημερινότητα τους, μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Τέλος, μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα learningapps, δημιούργησαν το δικό τους διαδικτυακό κουίζ, ένα μικρό σταυρόλεξο με συνήθειες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και συμφώνησαν στη δημιουργία του οικοκώδικα της τάξης με πρακτικές που προστατεύουν το κλίμα και το περιβάλλον. Μπορείτε να δείτε το υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές στους παρακάτω συνδέσμους.

https://learningapps.org/19333597

https://learningapps.org/19333025

https://learningapps.org/19333597

Photo Credits: Elena Mozhvilo on Unsplash