Παρ, 18/06/2021 - 12:22
parentsforfuture

Την Πέμπτη 17/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανατροφοδότησης για την πορεία του προγράμματος τα «Σχολεία Προστατεύουν το Κλίμα», στην οποία πέρα από τους φορείς υλοποίησης, συμμετείχαν και οι δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων που το εφαρμόζουν στην πράξη.

Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να ακουστεί η φωνή τους και να μοιραστούν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες την εμπειρία τους από τη δια ζώσης και τη διαδικτυακή εκδοχή του προγράμματος. Παράλληλα, καταγράφηκαν οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα της εφαρμογής του, καθώς και σημεία βελτίωσης στη διαδικασία υλοποίησης.

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι με την προσαρμοστικότητα και τη δημιουργικότητα τους κατάφεραν να αυξήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για το πρόγραμμα, παρά τα εμπόδια που έβαλε η πανδημία στη λειτουργία των σχολείων. Τα παιδιά μεταφέρουν τα ερεθίσματα που παίρνουν από τις δράσεις του προγράμματος και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, στα σπίτια και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Έτσι, οι μαθήτριες και οι μαθητές φροντίζουν οι γνώσεις που παίρνουν για την προστασία του περιβάλλοντος, σταδιακά να γίνουν στάση ζωής για αυτούς αλλά και τους γονείς τους.

Photo Credits: Marcus Spiske on Unplash