Παρ, 07/02/2020 - 16:25
Το thess.climateschools ξεκίνησε!

Mε ένα σεμινάριο – τριήμερο για επιμορφωτές/τριες-Μέντορες και διήμερο για τους εκπαιδευτικούς των 14 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα σχολείων – ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Τα σχολεία προστατεύουν το κλίμα» - thess.climateschools.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στις 23-25. Ιανουαρίου 2020 από τους διοργανωτές του προγράμματος,  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, ΑΝΤΙΓΟΝΗ και Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Αν. και Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη μεθοδολογία του προγράμματος, όπως και η διευκρίνηση των ρόλων των Μεντόρων, για να είναι σε θέση να υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Ως Μέντορες ανέλαβαν τρία μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του ΚΠΕ καθώς και οι συμμετέχουσες Υπεύθυνες ΠΕ. Ιδιαίτερη βαθύτητα δόθηκε στην γνωριμία και εξοικείωση με τα όργανα μέτρησης στις εκπαιδευτικές βαλίτσες, που αποτελούν την ιδιαιτερότητα, αλλά και απαιτητικότητα αυτού του προγράμματος.

Καθώς το thess.climateschools - Τα σχολεία προστατεύουν το κλίμα βασίζεται στη μεθοδολογία του προγράμματος Σχολεία ανοιχτά στην προστασία του κλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε 73 σχολεία της Αθήνας, η επιμόρφωση έγινε από ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών υπεύθυνων για το πρόγραμμα της Αθήνας και μιας επιστημονικής-ερευνητικής συνεργάτιδάς τους. Η Μαρία Δημοπούλου, ο Παναγιώτης Πήλιουρας, ο Παντελής Τσολάκος, η ευρηματικότατη εμψυχώτρια Σύλβι Ιωακειμίδου και η Μάγια Μοσχανδρέου μετέφεραν με εξαιρετικό τρόπο όλη την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους επιβεβαιώνοντας την βεβαιότητα τους ότι στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα θα τρέξει ακόμη καλύτερα…